la vida a l´escola és molt semblant a un viatge en tren: gaudim del trajecte i de la companyia que seu al nostre costat, imaginem altres móns a través dels vidres de les finestres, sentim la necessitat de compartir el temps del viatge amb els altres, i també la necessitat que els altres ens ensenyin quin és el seu destí. Inventem amb il·lusió el que ens espera al final del viatge, i gaudim de les olors que trobem a cada pas. Uns tenen somnis de sucre, altres de melicotó, altres fins i tot de pastís de crema; però tots tenim el mateix desig de créixer, i de moment, ho estem aconseguint.

dijous, 28 de març del 2013

el cromollibre




el "cromollibre" és una activitat que ens encanta. cada setmana na marga escriu a un paper llarg a la pissarra el títol d´un conte que contarà el dijous, i noltros anem desxifrant les lletres fins a llegir-lo. després ens mostra la coberta del conte i el posa dalt la pissarra, on s´hi estarà fins que no sigui l´hora de contar contes del dijous! amb aquesta senzilla activitat hem potenciat l´atenció, la motivació, l´escolta, la il·lusió, la reformulació d´hipòtesis, i a més hem descobert paraules, la frase, símbols com l´exclamació, la pregunta, la coma... i hem fet una passeta més per establir les bases per a la lectoescriptura que tant necessitarem quan facem primer! 
els dijous, contam el conte però abans na marga ens mostra les pàgines amagades (la contracoberta), que sovint ens descobreixen colors, abstraccions, hpòtesis del tema... art. el conte sempre ens duu a un món interior de preguntes, emocions, més hipòtesis, empatia... i finalment enganxam un cromo que conté una imatge i el títol del conte al nostre cromollibre, un àlbum de cromos. per enganxar-lo on toca hem de cercar que el cromo i la pàgina contenguin el mateix títol... sinó ens podem equivocar! ja n´hem contat molts de contes, i tenim el cromollibre ben ple, però encara ens queden els dijous del tercer trimestre per acabar-lo! a final de curs aconseguirem tenir la col·lecció acabada, i un munt d´aprenentatges més a les butxaques!!

_l´activitat del cromollibre és una idea original del gran Jaume Centelles_

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada