la vida a l´escola és molt semblant a un viatge en tren: gaudim del trajecte i de la companyia que seu al nostre costat, imaginem altres móns a través dels vidres de les finestres, sentim la necessitat de compartir el temps del viatge amb els altres, i també la necessitat que els altres ens ensenyin quin és el seu destí. Inventem amb il·lusió el que ens espera al final del viatge, i gaudim de les olors que trobem a cada pas. Uns tenen somnis de sucre, altres de melicotó, altres fins i tot de pastís de crema; però tots tenim el mateix desig de créixer, i de moment, ho estem aconseguint.

dilluns, 21 de novembre del 2011

L´HORTET ESCOLAR

EL TREBALL A L´HORT DE L´ESCOLA TÉ MOLTS ADVANTAGES!

Els fillets i filletes demostren una major motivació en l’aprenentatge, ja que l’hort permet la participació de tots els i les alumnes, independentment del seu nivell i necessitats.
El seu treball afavoreix que s’instal·lin en els fillets i filletes unes actituds i valors cíviques i ecològiques.
Potencia el contacte amb la natura, donat que possibilita realitzar activitats que no es poden desenvolupar dins les quatre parets de l’aula, podent observar in situ els aspectes treballats. Per exemple: observar el cicle vital de les plantes, identificar les seves parts...
Facilita l’adquisició de comportaments responsables, ja que si no treballen l’hort les hortalisses es moren.
Aprendre a acceptar que a la vida succeeixen imprevistos que ens canvien els nostres plans però que hem de tirar endavant.  
Respecte i cura pels elements de la natura: animalets, plantes...

Per anar a l´hort escolar hem dividit el grup en tres subgrups, que ens facilitaran la feina, i alhora permetrà que tots els infants puguin participar activament el dia que van a l´hort. hem fet un canvi d´horari, i ara hi anam els DIVENDRES! tot i que cada grup només hi pot anar una vegada cada tres setmanes, després dedicam una estoneta a explicar als companys la feina que s´ha fet aquell dia a l´hort, ensenyant a través de l´ordinador de la classe les fotos que hem fet al llarg de la sessió.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada