la vida a l´escola és molt semblant a un viatge en tren: gaudim del trajecte i de la companyia que seu al nostre costat, imaginem altres móns a través dels vidres de les finestres, sentim la necessitat de compartir el temps del viatge amb els altres, i també la necessitat que els altres ens ensenyin quin és el seu destí. Inventem amb il·lusió el que ens espera al final del viatge, i gaudim de les olors que trobem a cada pas. Uns tenen somnis de sucre, altres de melicotó, altres fins i tot de pastís de crema; però tots tenim el mateix desig de créixer, i de moment, ho estem aconseguint.

dimarts, 12 de febrer del 2013

JOCS AMB UNA MONEDA

Un dia n´Enric va dur a classe una moneda alemany que tenia un falcó, la va ensenyar i conversant conversant entre tots vam fer un recull de jocs que podiem fer amb aquella moneda, provau-los de fer, segur que us divertireu!

• Que dones una moneda, dius una cosa i l´altre també diu una cosa, i la tires i después, el que surt la cosa que un ha dit, guanya. (Roser Capó)
• Poses una forquilla enmig de sa moneda, bueno, o un poc enfora, i tires sa moneda i té que anar dins un forat de sa forquilla, i al que no li surt perd, i els altres guanyen. (Nan)
• Tires rodant sa moneda, i allà on arriba hi posam una forquilla, I després tira s´altre fillet i si sa moneda passa de sa forquilla guanya, i si no passa sa forquilla perd. (Enric)
• Aguantam sa moneda dreta amb un dit, després ferim a la banda perquà giri, i comptam quants de segons fa i guanya es que fa més segons. (Enric)
• Fan una carrera de monedes, i metres corren es qui ha contat més segons guanya. (Pau)
• Tiram sa moneda que rodi fent voltes per enterra, i después quan s´aturi l´agafa i después la tira s´altre i es qui la tira més enfora ha guanyat. (Joan)
• Que tenguin una moneda, que l´aixequin , la tirin i que hi hagi un aro a una paret o un estudi, i después que tirin sa moneda amb es cap i que faixi aro o no faixi aro, si fa aro un ha guanyat i si no fa aro perd. Fan fila i van passant. (Martí)
• Que poses un pot i tens de ficar sa moneda dins, o una bolla o lo que sigui, tirant amb sa mà de mig enfora, si va dins és un punt i si no hi va no és cap punt. (Nan)
• Has de posar una braçuleta enterra com un aro i agafar una moneda i tirar sa moneda i mirar avam si ha anat dins s´aro. (Marta)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada