la vida a l´escola és molt semblant a un viatge en tren: gaudim del trajecte i de la companyia que seu al nostre costat, imaginem altres móns a través dels vidres de les finestres, sentim la necessitat de compartir el temps del viatge amb els altres, i també la necessitat que els altres ens ensenyin quin és el seu destí. Inventem amb il·lusió el que ens espera al final del viatge, i gaudim de les olors que trobem a cada pas. Uns tenen somnis de sucre, altres de melicotó, altres fins i tot de pastís de crema; però tots tenim el mateix desig de créixer, i de moment, ho estem aconseguint.

dimecres, 11 d’abril del 2012

FEIM IOGA

La pràctica del ioga a l´escola no és res nou. A la India, lloc d´origen, es fa des de fa molta estona. El ritme frenètic de la societat actual pareix tenir repercussions a les aules: alumnes amb problemes de conducta, agressivitat, falta d´atenció… i la pràctica del ioga constitueix un mètode pedagògic alternatiu que afavoreix els processos d´aprenentatge, millora l´estat físic, mental i emocional dels infants, i al mateix temps, les relacions entre aquests i els altres infants i mestres. Així cream un estat de clam. No es tracta de fer classes de ioga tal com s´entenen, sinó d´incluïr a les rutines diàries senzilles tècniques de relaxació i respiració. L´objectiu és la millora de l´estat físic (millora la flexibilitat, resistència i força), de l´estat mental (augment de la capacitat d´atenció i concentració), i del benestar emocional (millora de la motivació i l´autoestima). A la nostra classe, per dur-ho a terme, feim sessions de ioga a través de contes, massatges, i tècniques de respiració i relaxació.










1 comentari:

  1. Mos ha agradat molt poder veure durant les vacances tot allò que feis a l'escola. Es nota que XALAU MOLT. Moltes gràcies per compartir-ho. Famíla PAU.

    ResponElimina