la vida a l´escola és molt semblant a un viatge en tren: gaudim del trajecte i de la companyia que seu al nostre costat, imaginem altres móns a través dels vidres de les finestres, sentim la necessitat de compartir el temps del viatge amb els altres, i també la necessitat que els altres ens ensenyin quin és el seu destí. Inventem amb il·lusió el que ens espera al final del viatge, i gaudim de les olors que trobem a cada pas. Uns tenen somnis de sucre, altres de melicotó, altres fins i tot de pastís de crema; però tots tenim el mateix desig de créixer, i de moment, ho estem aconseguint.

diumenge, 30 d’octubre del 2011

ELS CONTES QUE ENS AGRADEN!

AQUESTS SÓN ALGUNS DELS CONTES QUE MÉS ENS AGRADA ESCOLTAR:


EN BOB ESPONJA VA A CAL METGE
EDITORIAL CADÍ

en Bob esponja està ben malalt, ha agafat la febre aquosa i té molta por d´anar a cal metge. ara bé, si estar malalt significa perdre un dia de feina al Krustaci Kruixent, en Bob esponja farà el que calgui per superar les seves pors.

EL CONILL MÀGIC, DE ANNETTE LE BLANC CATE
INTERMÓN OXFAM EDITORIAL

Ray el mag i el seu ajudant, el conill Tabalet, són amics. Treballen oferint el seu espectacle al carrer. Un dia, mentre fan el seu espectacle de cop i volta, Tabalet, el conill, es troba perdut. Com tornaran a trobar-se, ell i Ray, enmig d’aquella gentada?


Títol: Gens ni mica brutes
Autor: Wanja Olten
Il•lustrador: Manuela Olten
Edició: Barcelona: Takatuka, 2010.

 Quans cops hem hagut de fer alguna cosa que no ens venia gens de gust? Però l’hem fet igualment perquè és el que toca. Doncs és el mateix que li succeeix a la protagonista de Gens ni mica brutes, que no troba la necessitat de rentar-se les mans si no són realment brutes. És clar que el seu concepte de brutícia no és el mateix que el dels adults...
A banda de ser una història divertida i amb la que molts nens es poden identificar, el llibre va més enllà de l’aspecte purament informatiu i d’hàbits que trasmeten aquestes propostes i copsa molt bé el pensament i comportament infantils. Aquesta és la seva major virtut.
 DE HERVÉ TULLET
 "Un llibre" de l'editorial Cruïlla o en castellà "Un libro" de l'editorial Kokinos

Un llibre en el que és impossible obrir-lo i resistir-se a fregar, picar, sacsejar, fer palmes o bufar un objecte que tenim entre les mans i veure com reacciona. Amb unes simples taques amb els 3 colors primàris l'autor ha aconseguit fer... màgia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada